Børn der leger ved interaktivt bord

Oplevelsescenter Vestvolden

Oplevelsescenter Vestvolden på Vestvolden i Rødovre

I Ejbybunkerens labyrintiske gange kan hele familien rejse tilbage i tiden og gå på opdagelse i historien på en ny og anderledes måde. Med digitale og interaktive installationer kan I opleve den spændende historie om Ej-bybunkeren, Vestvolden og Befæstningens med jer selv i hovedrollen.

I kan fx gå på jagt efter koldkrigsspionen i vores mobilspil, eller forsøge at forhindre 3. Verdenskrig i Mission: Kold Krig i operationsrummet. I kan teste også jeres viden om Københavns Befæstning på Ingeniørens levende skrivebord, grave volden ud sammen med voldbisserne eller afprøve jeres evner som soldat på cykelpatrulje.

Se Oplevelsescenter Vestvoldens hjemmeside.

 

 

 

 

Del denne side

Ejbybunkerens historie

Ejbybunkeren blev bygget som hovedkvarter for Københavns luftforsvar. Den blev taget i brug i 1954 midt under den kolde krig mellem øst og vest. De næste 17 år var bunkeren bemandet døgnet rundt og klar til kamp, hvis den kolde krig blev varm.

I 1971 blev operationscentralen flyttet fra Rødovre til Vedbæk nord for København. Ejbybunkeren blev herefter brugt af Forsvaret til forskellige andre formål. I 1980′erne og 1990′erne var den indrettet som militært kommunikationscenter med store computerne og andet hemmeligt kommunikationsudstyr. Derudover var Ejbybunkeren udpeget som krigshovedkvarter for de militære myndigheder, der skulle lede forsvaret af København og Nordsjælland. Først i 2004 forlod Forsvaret endeligt bunkeren. I alle årene var bunkeren indhyllet i både hegn og hemmelighedskræmmeri. Der var bevæbnede vagter og adgang strengt forbudt for uvedkommende. Selv de nærmeste naboer vidste ikke, hvad der foregik.

Rygterne svirrede – om hemmelige underjordisk tunneller, skjulte atommissiler og en direkte telefonlinje til den amerikanske præsident! Men tag selv ud og se…

Børn der leger ved Oplevelsescenter Vestvolden

Find Oplevelsescenter Vestvolden

Adresse:

Ejbybunkeren

Jyllingevej 303

2610 Rødovre

 

Telefon:

36 37 98 31

 

Entré:

Voksne 50 kr.

Pensionister/studerende/grupper* 40 kr.

Børn (4-15 år) 30 kr.

*pr. person ved mindst 10 personer.

 

Åbningstider