Vestegnen

Ferie på Vestegnen er for alle, børn og voksne. Tag på storbyferie med kunst og kultur eller nyd en aktiv ferie på cykel, i kajak eller med golf. Se her hvorfor din næste ferie skal gå til Vestegnen vest for København. Besøg ARKEN i Ishøj, Cirkusmuseet i Hvidovre, Middelalderbyen i Brøndby, Kroppedal Museum i Taastrup eller Hersted Høje i Albertslund.

ART RUN

ART RUN

Tilmeld dig det sjove kunstløb og få en fin og hyggelig oplevelse, når kunst og motion går hånd og hånd i Strandparken d. 14. september.

 

 

ARKENs indgangsparti

ARKEN - Museum for Moderne Kunst

Oplev moderne kunst på ARKEN Museum i Køge Bugt Strandpark. ARKENs samling indeholder kunst fra 1990 til nutiden og museet har skiftende udstillinger med danske og internationale kunstnere.

 

Natur Retur, Tue Greenfort

Udstilling NATUR/RETUR på Kunstens Ø

ARKENs sommerudstilling NATUR/RETUR undersøger forholdet mellem menneske og natur.  Med værker af Nanna Debois Buhl og Tue Greenfort træder naturen frem på nye måder.

Juliana Frank-Benson 2014-2015

Gys! Er den levende?

Hyperrealisme – og det der ligner på ARKEN fra 4.februar til 6. august 2017

 

Fra den 4. februar viser ARKEN en stor spektakulær udstilling med hyperrealistiske skulpturer. 31 internationalt anerkendte kunstnere udstiller hårrejsende realistiske menneskeskulpturer. Hyperrealismen er en af de helt store tendenser i samtidskunsten lige nu. ARKEN har samlet nogle af de allerstørste navne inden for genren i GYS! Er den levende? Udstillingen viser værker af blandt andre Maurizio Cattelan, Tony Matelli og ikke mindst Ron Mueck, der har skabt et af udstillingens hovedværker – den fem meter lange skulptur En pige fra 2006. Med teknisk perfektion, skalaforstyrrelser, nærvær og humor rejser menneskeskulpturerne i GYS! Er den levende? højaktuelle spørgsmål om, hvad det vil sige at være menneske netop i vores tid, hvor robotteknologi og kunstig intelligens på radikal vis vinder frem.

 

Campingplads_nær_Ishøj_strand_Vestegnen

Find overnatning på Vestegnen

Hvis du vil bo tæt på Ishøjs dejlige sandstrande, er der rig mulighed for det. Du kan nyde campinglivet på Camping Tangloppen eller søge ly for natten på et af Ishøjs mange Bed & Breakfast steder. Du kan også vælge at bo på hotel. 

Ishøj Strand

Tag på stranden

Vestegnen har nogen af Danmarks bedste og mest børnevenlige sandstrande. I sommersæsonen er der livredere der passer på de badende gæster, og når det bliver for varmt, er der aldrig langt til nærmeste ishus. 

 

Cyklister på Vestegnen

Cykel på Vestegnen

Vestegnen er det pefekte sted at lufte jernhesten. Tag cyklen, og oplev naturen på første parket. Der er over 200 km. stisystem på Vestegnen, som løber gennem de smukkeste naturområder og ind til København med alle storbyens fristelser!

Avedøre Stationsby

Vestegnens arkitektoniske perler

Vestegnen har meget at byde på for den arkitekturinteresserede. Du finder både enestående arkitektoniske perler og særegne eksempler på planlagt by. Tag på opdagelse i Vestegnens arkitektur.

 

En sti til Køge Bugt

Natur på Vestegnen

Oplev naturen på Vestegnen. Der er mange dejlige oplevelser i Vestgenens natur der ligger og venter. Du kan cykle af Naturstien fra Ishøj Strandpark til Hedeland, tage på tur på Vestvolden, besøge Vestskoven eller Naturcentret ved Hersted Høje.

 

Mor og søn på strand

Vestegnen for børn

Vestegnen er yderst børnevenlig. Her finder du børnevenlige sandstrande, smuk natur og masser af oplevelser for hele familien.

Kæmpen Lille Tilde

Besøg de 6 glemte kæmper på Vestegnen

Gå på skulpturjagt i Vestegnens natur og find de 6 glemte kæmper, bygget i genbrugstræ af kunstneren Thomas Dambo.

Cirkusmuseets billetsalg

Cirkusmuseet

Hvem siger, at historie og kultur ikke er for børn? Cirkusmuseum taler direkte til ethvert barnehjerte, og der er ingen, der siger, at man skal gå stille og hviske!

Faktisk kan man få lov at være cirkus artist for en dag, og Cirkusmuseum har ofte rigtige artister på besøg, som giver forestilling for gæsterne.

Heerup billede closeup

Heerup Museum

Besøg Heerup Museum i Rødovre og oplev den flotteste samling af Henry Heerups værker. De farverige, fortællende værker, fyldt med humor, vil garanteret give din dag mere kulør!

 

Ishøj Fyrsten

Besøg Fyrsten på Bredekærgård

Under en udgravning i udkanten af Torslunde Landsby i 2007, fandt arkæologer fra Kroppedal Museum et sjældent fund af en rig fyrstegrav fra romersk jernalder. I dag ligger Ishøj Fyrsten udstillet på Bredekærgård.

Thorsbro Vandværk

Thorsbro Vandværk

På Vestegnen ligger det smukke Thorsbro Vandværk. Vandværket er en lille arkitektonisk perle fra 1908, som i dag er omdannet til museum med åbent for besøgende på udvalgte dage.

 

Børn leger ved interaktivt bord

Oplevelsescenter Vestvolden

På vestvolden i Rødovre i Ejbybunkerens labyrintiske gange kan hele familien rejse tilbage i tiden og gå på opdagelse i dansk forsvarshistorie.
Kroppedal Museum

Kroppedal Museum

Besøg det lokalehistoriske museum og bliv klogere på egnens historie. Du kan også gå på opdagelse i den astronomiske udstilling eller besøge resterne af Ole Rømers observatorium.

Vestegnen på Facebook

Ishøj Turistbureau

Besøg Ishøj Turistbureau

Besøg Ishøj Turistbureau. Vi hjælper med et smil og kan guide dig til oplevelser på Vestegnen og i Danmark. Vi sælger Copenhagen Card og souvenirs.

 

Åbningstider:

mandag til fredag 

9.30 - 16.00

Lørdage fra 1. juli - 15. august

9.30 - 12.30

Se kort over Ishøj

Få kortet på Ishøj Turistbureau for kun 20 kr. eller se det her.

Kløverstiskilt

Kløverstier i Ishøj

Velkommen til kløverstierne, som er til dig der vil ud i det fri og kombinere oplevelser og frisk luft med motion.

 

Shopping in Vestegnen

Shopping på Vestegnen

The shopping possibilities on Vestegnen are endless. An abundance of shopping malls are waiting with to welcome you with lots of inspirational stores and great offers!

Rundetårn

Omkring Vestegnen

Der er meget godt nær Vestegnen.

Camping ved vandet

Campingferie på Vestegnen

Vil du gerne på camping tæt på København er Vestegnen et godt valg. Ingen andre steder i Danmark kan du campere så tæt på strand, smuk natur og alligevel så nær på København som på Vestegnen!

Det sker på Vestegnen

Vestegnen - Derfor

Vestegnen er et levende, spraglet og sprudlende sted at opleve. Med tæt på hundrede forskellige nationaliteter, et rigt kulturliv, uovertrufne shoppingmuligheder og meget, meget mere er Vestegnen bestemt ét af Danmarks mest spændende og begivenhedsrige destinationer!