Vestegnen

Ferie på Vestegnen er for alle, både børn og voksne. Tag på storbyferie med kunst og kultur eller nyd en aktiv ferie på cykel, i kajak eller med golf. Se her hvorfor din næste ferie i Danmark skal gå til Vestegnen ved København. Besøg ARKEN i Ishøj, Cirkusmuseet i Hvidovre, Middelalderbyen i Brøndby, Kroppedal i Taastrup eller Hersted Høje i Albertslund.

Oplev moderne kunst i Køge Bugt Strandparks markante og smukke natur. ARKENs samling indeholder kunst fra 1990 til nutiden. Se bl.a. den store Damien Hirst samling.

 

Hyperrealisme – og det der ligner på ARKEN

Fra den 4. februar viser ARKEN en stor og spektakulær udstilling med hyperrealistiske skulpturer. 31 internationalt anerkendte kunstnere udstiller hårrejsende realistiske menneskeskulpturer. Hyperrealismen er en af de helt store tendenser i samtidskunsten lige nu. ARKEN har samlet nogle af de allerstørste navne inden for genren i GYS! Er den levende? Udstillingen viser værker af blandt andre Maurizio Cattelan, Tony Matelli og ikke mindst Ron Mueck, der har skabt et af udstillingens hovedværker – den fem meter lange skulptur En pige fra 2006. Med teknisk perfektion, skalaforstyrrelser, nærvær og humor rejser menneskeskulpturerne i GYS! Er den levende? højaktuelle spørgsmål om, hvad det vil sige at være menneske netop i vores tid, hvor robotteknologi og kunstig intelligens på radikal vis vinder frem.

Vestegnen har nogen af Danmarks bedste og mest børnevenlige sandstrande. I sommersæsonen er der livredere der passer på de badende gæster, og når det bliver for varmt, er der aldrig langt til nærmeste ishus. 

 

Vestegnen har med sine mange kilometer kystlinie og 5 havne fra Hvidovre i nord til hundige i syd masser af havneliv at byde på. 

Oplev naturen på Vestegnen. Der er mange dejlige oplevelser i Vestgenens natur der ligger og venter. Du kan cykle af Naturstien fra Ishøj Strandpark til Hedeland, tage på tur på Vestvolden, besøge Vestskoven eller Naturcentret ved Hersted Høje.

 

Vestegnen har meget at byde på for den arkitekturinteresserede. Du finder både enestående arkitektoniske perler og særegne eksempler på planlagt by. Tag på opdagelse i Vestegnens arkitektur.

 

På vestvolden i Rødovre i Ejbybunkerens labyrintiske gange kan hele familien rejse tilbage i tiden og gå på opdagelse i dansk forsvarshistorie.

Vestvolden blev bygget som et forsvarsværk, men er i dag et fredeligt åndehul på VestegnenVestvolden blev bygget fra 1886 til 1894, og var en imponerende befæstning, men allerede få år efter i begyndelse af 1900-tallet var Vestvolden forældet. 

 

På Vestegnen ligger det smukke Thorsbro Vandværk. Vandværket er en lille arkitektonisk perle fra 1908, som i dag er omdannet til museum med åbent for besøgende på udvalgte dage i sommersæsonen.

 

Vestegnen er det pefekte sted at lufte jernhesten. Tag cyklen, og oplev naturen på første parket. Der er over 200 km. stisystem på Vestegnen, som løber gennem de smukkeste naturområder og ind til København med alle storbyens fristelser!

Der er meget godt nær Vestegnen.

Besøg det lokalehistoriske museum og bliv klogere på egnens historie. Du kan også gå på opdagelse i den astronomiske udstilling eller besøge resterne af Ole Rømers observatorium.

Shopping på Vestegnen

The shopping possibilities on Vestegnen are endless. An abundance of shopping malls are waiting with to welcome you with lots of inspirational stores and great offers!

Hvem siger, at historie og kultur ikke er for børn? Cirkusmuseum taler direkte til ethvert barnehjerte, og der er ingen, der siger, at man skal gå stille og hviske!

Faktisk kan man få lov at være cirkus artist for en dag, og Cirkusmuseum har ofte rigtige artister på besøg, som giver forestilling for gæsterne.

ARKEN er også for børn. I ARKENs værksted for børn er der frit slag, så børnene kan udfolde sig i farve og form. Materialer er gratis, og værkstedet er åbent, når ARKEN er åben.

 

Vestegnen er yderst børnevenlig. Her finder du børnevenlige sandstrande, smuk natur og masser af oplevelser for hele familien.

Besøg Fyrsten på Bredekærgård

Under en udgravning i udkanten af Torslunde Landsby i 2007, fandt arkæologer fra Kroppedal Museum et sjældent fund af en rig fyrstegrav fra romersk jernalder. I dag ligger Ishøj Fyrsten udstillet på Bredekærgård.

Besøg Heerup Museum i Rødovre og oplev den flotteste samling af Henry Heerups værker. De farverige, fortællende værker, fyldt med humor, vil garanteret give din dag mere kulør!

 

Vestegnen på Facebook

Se den nye brochure her

Besøg Ishøj Turistbureau. Vi hjælper med et smil og kan guide dig til oplevelser på Vestegnen og i Danmark. Vi sælger Copenhagen Card og souvenirs.

 

Åbningstider:

mandag til fredag 

9.30 - 16.00

Lørdage fra 1. juli - 15. august

9.30 - 12.30

Få inspiration til ture på Kløverstierne

Velkommen til kløverstierne, som er til dig der vil ud i det fri og kombinere oplevelser og frisk luft med motion.

 

Se kort over Ishøj

Få kortet på Ishøj Turistbureau for kun 20 kr. eller se det her.