- lad dig inspirere til de store oplevelser

Find kunst og kultur på Vestegnen

Der er masser af kulturtilbud på Vestegnen - det er bare at vælge!

Fordyb dig i kunsten, i historien eller i kulturen. På Vestegnen finder du et rigt udbud af museer og kulturhuse. Du kan gå på opdagelse i ARKENS internationale udstillinger eller besøge Cirkusmuseet, hvor du kan lade dig forundre af museets særprægede samling af rekvisiter eller selv prøve kræfter med rollen som artist.


ARKENs indgangsparti

Kunsten at være moderne

Oplev moderne kunst på ARKEN Museum i Køge Bugt Strandpark. ARKENs samling indeholder kunst fra 1990 til nutiden og museet har skiftende udstillinger med danske og internationale kunstnere.

 

Kroppedal Museum

Dansk videnskabshistorie i verdensklasse

På Kroppedal kan man se udstillinger om arkeologi, astronomi og nyerede tid. Gå fx på opdagelse blandt Ole Rømers mange spændende astronomiske instrumenter.

Kroppedal byder også på storslået natur i udkanten af Vestskoven.

 

heerups skulpturer

Heerups skulpturer

Henry Heerup arbejdede med mange forskellige udtryksformer - herunder skulptur. På museet får man indblik i Heerups mangfoldige produktion og brede kunstneriske spændvidde.

Thorsbro Vandværk

Thorsbro Vandværk

På Vestegnen ligger det smukke Thorsbro Vandværk. Vandværket er en lille arkitektonisk perle fra 1908, som i dag er omdannet til museum med åbent for besøgende på udvalgte dage.

 

Henry Heerups Sten

Kunst i Strandparken

Strandparken er mere og andet end storslået natur. Kunstelskere finder moderne kunst i verdensklasse. Internationalt anerkendte ARKEN - museum for moderne kunst ligger i Strandparken, og kunstværker er placeret rundt om i området.

På cykel på Vestegnen

Alt i cykelafstand

Vestegnen er det pefekte sted at lufte jernhesten. Tag cyklen, og oplev naturen på første parket. Der er over 200 km. stisystem på Vestegnen, som løber gennem de smukkeste naturområder og ind til København med alle storbyens fristelser!

Cirkusmuseets billetsalg

Kulturen er også for børn!

Hvem siger, at historie og kultur ikke er for børn? Cirkusmuseum taler direkte til ethvert barnehjerte, og der er ingen, der siger, at man skal gå stille og hviske!

Faktisk kan man få lov at være cirkus artist for en dag, og Cirkusmuseum har ofte rigtige artister på besøg, som giver forestilling for gæsterne.

Barn maler på ARKEN

Giv børnene en stor oplevelse på ARKEN

ARKEN er også for børn. I ARKENs værksted for børn er der frit slag, så børnene kan udfolde sig i farve og form. Materialer er gratis, og værkstedet er åbent, når ARKEN er åben.

 

Andromeda Galaksen

Kroppedal for børn

Tag børnene med til en spændende dag på Kroppedal. Kroppedal har mange børnevenlige arrangementer. Om sommeren er der temadage og om vinteren er der stjerneaftener, hvor man har muligheder for at beskue stjernehimmelen gennem kraftige teleskoper.

Udstillingerne er lavet, så både børn og voksne får en god oplevelse.