Vikingelandsbyen

Historie

Dyk ned i historien.

 - udforsk Vestegnens mange forskellige kirkebyggerier

Kirker

Kirker byder på både historie, kultur og arkitektur.

Thorsbro Vandværk maskinhal

Thorsbro Vandværk

Historien om Københavns vand

Thorsbro Vandværk har siden 1908 leveret vand til København. Dengang voksede Københavns vandforbrug med hastige skridt, og man kunne ikke følge med udviklingen. Derfor anlagde man vandværket i Ishøj, og gravede de store vandledninger ind til København med håndkraft. 

På Thorsbro - blandt dieselmotorer og oliekander - kan man få den fascinerende historie om vandværkets virke, om arbejdslivet og om, livet som arbejder på vandværket.

Kroppedal Alle

Kroppedal Museum

En kort gåtur fra Kroppedal Museum gennem den smukke skov ligger resterne af Ole Rømers landobservatorium. Det er derfor ikke helt tilfældigt, at Kroppedal har en flot permanent udstilling om astronomi. I vinterhalvåret holder Kroppedal stjerneaftener, hvor gæster kan betages af stjernehimlen gennem kraftige teleskober. Kroppedal og jernalder

Kort trix på Cirkusmuseum

Cirkusmuseum

Cirkusmuseet har Nordeuropas største samling af sin art. Samlingen består af mere end 110.000 forskellige museumsgenstande.

Gå på opdagelse i de mange tusinde billeder og plakater, flotte kostumer og rekvisitter, personlige notesbøger, cirkusprogrammer samt avisudklip.