Kroppedal Museum

Kroppedal museum byder på spændende formidling af Astronomi, arkæologi og nyere tid.

En kort gåtur fra Kroppedal Museum gennem den smukke skov ligger resterne af Ole Rømers landobservatorium. Det er derfor ikke helt tilfældigt, at Kroppedal har en flot permanent udstilling om astronomi. I vinterhalvåret holder Kroppedal stjerneaftener, hvor gæster kan betages af stjernehimlen gennem kraftige teleskober. Kroppedal og jernalder

Jernalder på Vestegnen

På Kroppedal Museum sættes der også fokus på en anden side af historien. I museets skiftende særudstillinger præsenteres hovedstadsområdets arkæologiske fund med vægt på jernalderen. Arkæologien har hele den danske forhistorie som sin arbejdsmark, og der afholdes foredrag og vandringer i omegnens byer, landsbyer og landskaber.

 

Billede af børn der prøver bue

 

Fortid, nutid og fremtid

På museet kan du også opleve udstillinger, der fokuserer på ældre landbohistorie og moderne byplanlægning i det 20. århundredes velfærdssamfund. Industrikultur, byudvikling og indvandringens historie formidles til både børn og voksne. Fx kan du blive klogere på den såkaldte Fingerplan fra 1947, der har været grundlæggende for hovedstadsområdets udvikling. Den udtrykker Velfærdsamfundets idealer om, hvordan borgerne har kunnet leve det gode liv, og for hvordan industrien har udfoldet sig.

 

Museet arrangerer desuden forskellige events i løbet af året. Se Kroppedals arrangementkalender for mere information.

Del denne side

Se stjernerne med Ole Rømers øjne

Andromeda Galaksen

På Kroppedal museum kan du se mange af de instrumenter, Ole Rømer brugte til at studere verdensrummet med. Lær bl.a. hvordan Rømer kunne bestemme lysets hastighed. Ole Rømers landobservatorium ligger en kort gåtur fra museet. I vinterhalvåret, hvor stjernerne står klarere på himlen, kan man studere nattehimlen gennem kraftige teleskoper. Se mere om stjerneaftener her.

Nyere Tid

Udstilling

Lær om nyere tids historie på kroppedal. Man behøver ikke gå flere hundrede år tilbage i tiden for at finde spændende og gribende historier. Bliv facineret af de nære fortællinger om livet i 1900-tallet.

Kroppedal Museumsbutik

 I museumsbutikken finder du alt fra bøger om astronomi, arkæologi og kulturhistorie, legetøj med et historisk tvist og smukke replika af jernaldersmykker.

Kroppedal Museumsbutik