- tag en pause i Vestegnens smukke natur

Natur på Vestegnen

Kom og oplev den skønneste natur - kun 10 minutter fra København! Lige udenfor København ligger Vestegnens flotte naturområder. Med mere end 200 km stisystem er det nemt at komme til lige præcist de områder, der interesserer dig. Vestegnen har særligt meget urban natur, dvs. naturområder, der er kunstigt skabt i urbane områder. Køge Bugt Strandpark er måske det flotteste eksemplar på urban natur i Danmark. Strandparken består af 7 km dejlig badestrand, klitter, fire indsøer og fire lystbådehavne.

Ishøj Havn
Kløverstiskilt

Kløverstier i Ishøj

Velkommen til kløverstierne, som er til dig der vil ud i det fri og kombinere oplevelser og frisk luft med motion.

 

Ringebæk Sø i Køgebugt Strandpark

Slå dig løs i Strandparken

Køge Bugt Strandpark - eller bare Strandparken - er syv km. smuk kystnatur med fiskevande, badestrande, ishuse, lystbådehavne og ikke mindst det internationalt anerkendte kunstmuseum, ARKEN - museum for moderne kunst.

Vallensbæk Havn

Havneliv

Vestegnen har med sine mange kilometer kystlinie og 5 havne fra Hvidovre i nord til hundige i syd masser af havneliv at byde på. 

Eng med stald

Ishøj Dyrepark

Er du vild med dyr og dansk natur, så besøg Ishøj Dyrepark. Her finder du både geder, kør og får. Parken byder også på kulturhistoriske minder og naturlegeplads for børn.

 

 

 

En fisk på krogen

Kast snøren ud

Kast linen ud et af de mange dejlige steder på Vestegnen. Der er masser af muligheder, og ligemeget hvilken slags fiskeri du er til, så findes det her!

På cykel på Vestegnen

Oplev Vestegnen på cykel

Vestegnen er det perfekte sted at lufte jernhesten!

Udsigt over Tueholm Sø

Urban Mose

Vallensbæk Mose er et stort naturlandskab, som omgiver de to søer , Tueholm Sø og Vallensbæk Sø. Området er ideelt til gå- og cykelture, og når det er tid til en pause, er Spisestedet Mosen et oplagt sted at få lidt at spise og/eller drikke.

Spisestedet Mosen

Spisestedet Mosen

Med udsigt over Tueholm Sø i Vallensbæk Mose ligger det lille hyggelige spisested, Spisestedet Mosen. Nyd et dejligt måltid mad eller få lidt at drikke i de smukke omgivelser ved mosen.

Vestvolden

Vestvolden

Vestvolden blev bygget som et forsvarsværk, men er i dag et fredeligt åndehul på VestegnenVestvolden blev bygget fra 1886 til 1894, og var en imponerende befæstning, men allerede få år efter i begyndelse af 1900-tallet var Vestvolden forældet. 

 

Strandparken - Hedeland

Tag Naturstien fra Strandparken til Hedeland.
Naturstien løber fra Strandparken til Hedeland, og strækker sig over 20 km. Stien er en del af den europæiske fjernvandresti E6. Stien tager dig igennem et varieret naturlandskab med et rigt dyreliv. Undervejs kommer du forbi Ishøj Naturpark, Benzondal Gods, Thorslunde Landsby og Solhøj Fælled - bl.a. I landskabet venter både natur- og kulturhistoriske oplevelser.

St. Vejleå bugter sig i det grøne landskab

På tur langs St. Vejleå

St. Vejleå strækker sig fra Porsemosen i Høje-Taastrup til Strandparken i Køge Bugt.