Arkitektur på Vestegnen

Tag på opdagelse i arkitekturen på Vestegnen

Vestegnens boliger, kulturhuse, museer og kirker byder på arkitektoniske oplevelser af forskellig art. Tag på besøg i Avedøre Stationsby i Hvidovre og se et eksempel på, hvordan man tænkte arkitektur i 70´erne med hele planlagte boligområder med institutioner og butikker, men skånet for biltrafik. Eller besøg Thorsbro Vandværk i Ishøj og lad dig føre tilbage til starten af 1900 tallet, en tid, hvor der blev kælet for detaljerne i de enkelte bygningsværker og hvor et vandværk var mere end blot en praktisk foranstaltning.

Vejlå Kirke Close Up

Del denne side

Forstadsmuseet - historien i gaden

På forstadsmuseet har man specialiseret sig i at fortælle historien i gaden. På museet kan du finde brochurer, som kan vise dig vej til de huse, som har en særlig fortælling eller som repræsenterer en særlig historisk eller arkitektonisk periode.

Brøndby Strand

Kirker på Vestegnen

Du kan også gå på opdagelse i Vestegnens mange kirker. Der er kikkebyggerier i klassisk landsbystil og moderne arkitektur. 

Ishøj Kirke tårn

Vejleå Kirke

Vejleå Kirke

Besøg den smukke og majestætiske Vejleå Kirke. Kirken står med sit hvide murværk og enkle udtryk prægtigt mod den blå himmel. Bevæger du dig indenfor i kirkerummet mødes du af et lysspil af farver fra de store vinduespartier udført i glasmosaikker af kunstneren Peter Brandes.