Vejleå Kirke

Vejleå kirke er et arkitektonisk pragtværk fra nyere tid tegnet af arkitektfirmaet Wohlert Arkitekter. Kirken har et flot lysindfald fra de flotte glasmosaikker og huser keramiske figurer i bibelmotiver.

Kirken, som blev indviet i 1997, har grundform som middelalderkirken med skib, kor og tårn, men her udført under fri fortolkning. Tårnet er fx ”drejet” og ligger adskilt fra skibet. Kirken er bygget med hvidkalkede vægge og med sin imponerende størrelse, den stramme geometri, de rene linjer og de kridhvide flader står kirken majestætisk i sin omgivelser. Kirkerummet er prydet af Peter Brandes farvestrålende glasmosaikker og keramiske figurer i bibelmotiver. Vejleå kirkes herlighed i form og farve kan sagtens stå mål med ældre kirkers prompt og pragt. Kommer du forbi kirken ved aftenstide kan du se de smukke glasmosaikker lyse op i det omkringliggende landskab.

Kirkens udsmykning

Kirkerummet er udsmykket af billedkunstneren Peter Brandes mangefarvede glasmosaikker, som giver et fint lysspil på vægge, gulve og træværk.

Lysspil i Vejleå Kirke

Del denne side

Åbningstider:

mandag-fredag fra 10-15

samt torsdag fra 16-18

lørdag lukket

søndag: højmesse kl. 10, åbent fra 11-13.

Vejleå Kirke i aftenbelysnin

Adresse

Ishøj Boulevard 1

2635 Ishøj

Web: www.ishoejkirker.dk

E-mail: ishoej.sogn...

Telefon: 43547300

Vejleå Kirke, Peter Brandes mosaik

Kom til fremvisning i Vejleå Kirke - book her

Få en guidet fremvisning i Vejleå Kirke og bliv klogere på kirkens tilblivelse, det kirkelige virke eller den smukke udsmykning af Peter Brandes.