Vestvolden

Det gamle fæstningsværk syd-vest for København er i dag et fantastisk naturskønt område. Perfekt til en cykel- eller skovtur!

Vestvolden var datidens absolut største anlægsarbejde i Danmark.  Volden strækker sig fra Avedøre i syd til Utterslev Mose i København mod nord.

Vestvolden blev bygget fra 1886 til 1894, og var en imponerende befæstning, der på bygningstidspunktet teknologisk set var et moderne og stærkt forsvarsanlæg. 

Desværre løb udviklingen rigtig hurtig i årene efter færdiggørelsen af Vestvolden, og allerede i begyndendelsen af det nye århundrede, var forsvarsværket forældet.

FOTO: Lars Schmidt

I dag er Vestvolden et fantastisk smukt rekreativt område, som dagligt nydes af områdets beboere og gæster. Vestvolden egner sig godt til både spadsereture og cykelture.

Del denne side

Oplev Vestvolden

Vestvoldens skønne natur skal nydes aktivt! Gå eller cykel på vejen, der løber langs volden, eller gå off road på selve volden, hvis du er til lidt vildere oplevelser. Oppe på volden har du udsyn til voldens yderside med søer, bunkere og vild natur.

Løber i tunnel ved Vestvolden

Gå en tur på Vestvolden

Den sydligste del af Vestvolden løber gennem Hvidovre og i Brøndby kommer man forbi Avedøresletten, som er den inderste del af den grønne kile mellem Køge Bugt- og Roskildefingrene i Fingerplanen.

I Brøndby kan man bl.a. se magasiner og kanonstillinger langs volden. Syd for Vestbanen finder man en stor rød træbygning, som er det eneste bevarede artillerimagasin på Vestvolden.

far på cykel

Krydser man under Vestbanen nordpå, kommer man til den del af volden, som ligger i Rødovre kommune. I den sydlige del af denne strækning er bygningerne flot istandsatte, og i sommermånederne plejes græsarealerne af får.

Det sidste stykke af Vestvolden ligger i København, og strækker sig til Åkandevej og Utterslev Mose. Hele turen er 14 km lang, og kan ligeså godt tages på cykel som til fods.

Ringebæk Sø i Køgebugt Strandpark

Slå dig løs i Strandparken

Køge Bugt Strandpark - eller bare Strandparken - er syv km. smuk kystnatur med fiskevande, badestrande, ishuse, lystbådehavne og ikke mindst det internationalt anerkendte kunstmuseum, ARKEN - museum for moderne kunst.